tirsdag 24. mai 2011

Bønner & Bacon - Program 7 - Dylan Spesial (24 -26. Mai 2011)

I dag fyller selveste Bob Dylan 70 år, og i den anledning har Rune Letrud og ORBO kuppet “Bønner & Bacon”

Her kommer første del av en podcast som skal fokusere på Bob Dylans Bootlegs. Det har blitt en veldig lang podcast, så den er delt opp i tre forholdsvis like deler – der andre del kommer i morgen, og del tre på torsdag.

Som programledere i studio treffer vi Rune Letrud og Dylanfan Ole Reinert Berg-Olsen, også kjent som ORBO i bandet ORBO & The Longshots.

Konseptet er enkelt; vi gjennomgår Dylans karriere via kjente og ukjente bootlegs, og diskuterer hvordan forskjellige perioder i livet hans har formet mannen som den artisten vi kjenner i dag.


I første program tar vi turen fra Hibbing, Minnesota i 1958, via New York og videre via en rekke studio-outtakes fra Dylan/Cash Sessions og innspillingene til New Morning frem til soundtracket for filmen “Pat Garret & Billy The Kid”.


I andre program fortsetter vi der vi slapp i forrige del, og starter i 1974, og logisk nok med de legendariske outtakene fra “Blood On The Tracks”. Deretter får vi høre outtakes både fra Desire, Infidels og Dylans glade 80-tall… før vi avslutter med en grundig gjennomgang av perioden med Traveling Wilburys.



I siste del så fokuserer vi på tiden fra 1990 og frem til idag – og da i hovedsak Dylan på konsertscenen. Vi får en rekke låter fra The Never Ending Tour, og nye og anderledes versjoner av en rekke av mine favorittlåter. Legendariske bootlegs som “The Supper Club” og “Roseland” blir gjennomgått – og vi får høre en revitalisert Dylan som er bedre enn noen sinne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar